Instalaţiile la nivelul solului sunt amplasate în spaţii libere. La instalarea şi proiectarea centralelor electrice solare ţinem cont de mai mulţi factori cum sunt înclinarea construcţiei sau orientarea centralei electrice în funcţie de punctele cardinale. Parcul solar reprezintă o sursă de energie ecologică, care în timpul funcţionării sale nu afectează mediul înconjurător cu emisii şi poate alimenta localităţi sau oraşe întregi. Portofoliul serviciilor noastre cuprinde elaborarea studiului de fezabilitate al proiectului, elaborarea documentaţiei de proiectare complete, reprezentarea clientului în faţa organelor statului, instalarea centralei electrice fotovoltaice, racordarea la reţea, monitorizarea şi mentenanţa completă.
Instalaţii de acoperiş
Cercetarea şi dezvoltarea panourilor fotovoltaice, adaptarea legislaţiei în direcţia utilizării mai largi a energiei solare, şi aceştia sunt factorii datorită cărora fotovoltaica a devenit accesibilă ca preţ. Pe acoperişurile caselor, firmelor mici sau a întreprinderilor mari apar centralele electrice solare, care asigură proprietarilor lor independenţa energetică. Sistemul fotovoltaic de pe acoperişul casei familiale acoperă o mare parte a consumului unei gospodării obişnuite. Avem o experienţă bogată cu instalarea acestor sisteme iar clienţii noştri mulţumiţi pot fi găsiţi nu numai în ţară, dar şi în străinătate.
Monitorizare
După instalarea şi racordarea centralei electrice fotovoltaice, sau a staţiei de biogaz, oferim clienţilor în mod automat posibilitatea de monitorizare a instalaţiei. Astfel, prin intermediul interfeţei web clientul obţine un control permanent asupra producerii de energie. În cazul defectării trimitem la amplasament o echipă service, care elimină problema în timpul cel mai scurt posibil. Monitorizarea instalaţiei se desfăşoară 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.
Sistemele OFF GRID
Sistemul insular sau OFF GRID este un sistem destinat pentru locurile fără racord electric la reţeaua publică. Aceste sisteme î-şi găsesc aplicabilitatea de exemplu la cabane, locuinţe ecologice sau ferme. Panourile fotovoltaice solare – modulele FV transformă radiaţia solară în energie electrică, ieşirea este tensiunea de 230V cu posibilitatea de racordare a consumatorilor cum sunt becurile fluorescente, încărcătoarele, aparatele radio, laptopurile, aparatele TV, maşinile de găurit cu acumulator şi altele. Energia produsă de panourile fotovoltaice este stocată în baterii de mare capacitate, care sunt racordate la sistem.